Beste VPN voor Popcorn Time

Met een VPN kun je veiliger en anoniemer internetten via een versleutelde verbinding. Bij de meeste VPN-providers moet je betalen om hun beveiligde servernetwerk te kunnen gebruiken. Er zijn echter ook VPN-aanbieders die een gratis VPN-verbinding ter beschikking stellen.

In dit artikel lees je alles over goede free VPN-services. Na uitgebreide testen kunnen we 5 gratis providers aanraden, waarmee je meteen aan de slag kan. Deze VPN-diensten zijn geschikt voor Nederland en België, maar je kunt ze in principe wereldwijd gebruiken.

gratis vpn voor popcorn time

Bestaat er een goede gratis VPN voor Popcorn Time? Helaas niet. Gratis VPN’s hebben namelijk een beperkte bandbreedte waardoor je te weinig data per seconde kunt streamen. Voor het zien van torrents en videobestanden dien je toegang to een brede ‘pipeline’ te hebben.

Heb ik per se een VPN account voor Popcorn Time nodig?

Nee, niet per se. Maar zodra je zonder VPN software begint met streamen, weet jouw internet provider (ISP) dat je video content van Popcorn Time bekijkt. Indien je ook nog eens illegaal gedeelde torrents streamt, is er een kans dat Stichting Brein jouw persoonlijke gegevens en surfgedrag probeert op te vragen bij je internet provider. Dit begint bij jouw IP-adres en NAW informatie.

De meeste providers proberen hun klanten natuurlijk zo goed mogelijk te beschermen, maar zodra Stichting Brein een rechtszaak aanspant tegen een ISP kunnen jouw gegevens gedeeld worden. De rechter bepaalt uiteindelijk of er inderdaad illegaal online video is gekeken, maar dit risico wil je niet lopen. Een boete ligt dan namelijk op de loer. Het advies is dan ook om te allen tijde een VPN te installeren als je Popcorn Time gebruikt.

Bestaat er een goede gratis VPN voor Popcorn Time?

Helaas niet. Gratis VPN’s hebben namelijk een beperkte bandbreedte waardoor je te weinig data per seconde kunt streamen. Voor het zien van torrents en videobestanden dien je toegang to een brede ‘pipeline’ te hebben. Zodra er een VPN dienst tussen jouw en een torrent zit, dan moet deze op een sneller server bij jou in de buurt lopen. Ander kun je onmogelijk naar vloeiende beelden kijken.

Hoe dit precies zit? Bij Popcorn Time ben je, net als bij Netflix, een film of serie aan het downloaden terwijl je live kijkt. Deze content wil je bekijken zonder schokkende beelden. Een gratis VPN service levert door de lage bandbreedte direct problemen op. Zo’n verbinding werkt in Nederland niet goed en kun je het beste vermijden. Het kost je doorgaans meer moeite en frustratie.

Welke Popcorn Time VPN moet je kiezen?

Er zijn tientallen VPN-providers actief op de markt. Welke moet je daarvan kiezen? Als je met Popcorn Time aan de slag wilt, wil je een provider met de volgende kenmerken:

 • Een VPN die toelaat om torrents te downloaden. Bij de meeste kan dat probleemloos, maar dus niet bij allemaal.
 • Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de verbindingssnelheid met je VPN-provider zo hoog mogelijk is. Dat is zeker belangrijk bij Popcorn Time omdat je content gaat streamen, een goede verbindingssnelheid zorgt er dan voor dat je film of serie niet gaat haperen.
 • Ook gebruik je een VPN natuurlijk om je privacy zo veel mogelijk te waarborgen. Een goede feature is bijvoorbeeld dat er een “kill switch”-functie is. Stel dat, om wat voor reden dan ook, je VPN-verbinding uitvalt. Met zo’n kill switch wordt op dat moment je hele verbinding platgelegd, zo dat je IP-adres dus in elk geval verborgen blijft.
 • In dat opzicht kies je uiteraard best voor een provider die die privacy kan waarborgen en bijvoorbeeld een “no logs”-beleid hanteert. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken dat er partijen zijn die kunnen meegluren met wat je aan het uitspoken bent.
 • Voer je privacy echt helemaal hoog in het vaandel en wil je zo weinig mogelijk sporen op het internet achterlaten? Ga dan voor een provider die je het abonnement laat betalen met cryptomunten zoals bijvoorbeeld Bitcoin.
 • Is een gratis VPN geschikt voor Popcorn Time?

  Het korte antwoord is ‘nee’. Gratis VPN-diensten zijn bijna altijd zeer beperkt. Dit betekent dat je maar een kleine hoeveelheid GB’s mag gebruiken en/of de snelheden zeer matig zijn. Allemaal doodzondes als je relaxt op de bank een film in goede kwaliteit wilt streamen. Daarnaast zijn veel gratis VPN-apps zelfs gevaarlijk. Als je niet weet wie achter zo’n VPN zit, is het zeer mogelijk dat het malware betreft, of dat deze VPN jouw gegevens opslaat en doorverkoopt aan derden. Wij raden daarom altijd aan om een betaalde aanbieder te kiezen. Dat kan al tegen hele schappelijke prijzen. De meeste betrouwbare VPN’s hebben bovendien een gratis proefperiode, waarbinnen je de software zonder risico kunt uitproberen.

  CyberGhost

  In mijn ogen is CyberGhost de beste VPN voor Popcorn Time. Met name vanwege de prima snelheden van deze VPN software, maar ook vanwege de goede beveiliging van jou en jouw apparaat. Daarbij zorgt de opvallend lage prijs ervoor dat CyberGhost niet kan ontbreken in deze lijst.

  Let op met gratis VPN-aanbieders

  Je moet altijd oppassen met gratis producten en diensten, inclusief VPN’s. Gratis is namelijk zelden écht gratis, er zit altijd een commerciële partij achter een gratis VPN-dienst. Sommige gratis VPN’s, zoals Hola, stellen jouw dataverbinding beschikbaar voor andere klanten. Andere VPN-aanbieders registreren de sites die je bezoekt en verkopen deze informatie door aan adverteerders. Hierdoor ben je dus allesbehalve anoniem en veilig online. Dat je niet altijd veilig bent met een gratis VPN-provider bleek in maart 2021 nog, toen miljoenen gegevens van gebruikers van SuperVPN, GeckoVPN en ChatVPN op straat kwamen te liggen.

  Gratis trial bij een premium VPN voor 45 dagen

  Gratis VPN-services komen uiteraard met beperkingen. Betaalde VPN’s zijn veelal veiliger en bieden meer opties, zoals ongelimiteerde data, snelle verbindingen, customer support en toegang tot de Amerikaanse Netflix en andere streamingdiensten.

  Wil je een premium VPN gratis uitproberen? Dan is CyberGhost een VPN die wij aanraden. Voor zo’n €2 per maand krijg je de voordelen van een premium VPN. De gratis VPN-trial komt in de vorm van een 45 dagen geld-terug-garantie. Binnen die eerste 45 dagen, kan je zonder problemen je geld terugkrijgen. CyberGhost Actie: Probeer CyberGhost voor slechts €1.83 per maand! Vanaf €1.83 8.8

 • Hoge mate van gebruiksgemak
 • Hoge kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents en Netflix mogelijk
 • Wil je meer weten over hoe je de CyberGhost geld-terug-garantie in jouw voordeel kunt gebruiken? Lees dan meer over de gratis proefversie van CyberGhost. Voor meer informatie over alle proefperiodes die de grote VPN-diensten te bieden hebben, bekijk je ons overzicht met gratis VPN trials.

  Wil je toch écht een gratis VPN, dan zijn er gelukkig een aantal betrouwbare opties. Je zult misschien tegen data- en snelheidslimieten aanlopen, maar toch zijn de free VPN-aanbieders in onderstaande lijst vrij goed. Gratis is bij deze VPN-providers dus écht gratis.

  Vergelijkingstabel met de beste gratis VPN’s van 2021

  Hieronder vind je een beknopt overzicht van de 6 beste gratis VPN’s en hun eigenschappen.

  Gratis VPN 1. PrivadoVPN 2. ProtonVPN 3. Hide.me 4. TunnelBear 5. Windscribe 6. ZoogVPN
  Heeft een snelheidslimiet Nee Nee Nee Nee Nee Nee
  Gratis data per maand 10GB Onbeperkt 10GB 500MB 10GB 10GB
  Aantal landen met gratis servers 8 3 4 47 10 3
  Netflix USA werkt Ja Nee Nee Nee Nee Nee
  Heeft gratis server in Nederland Ja Ja Ja Ja Ja Ja
  Staat torrents downloaden toe Ja Nee Ja Nee Ja Ja
  Encryptie AES 256-Bit AES 256-Bit AES 256-Bit AES 256-Bit AES 256-Bit 128-Bit
  Werkt op Windows, Mac, iOS, Android Windows, Mac, iOS, Android, Linux Windows, Mac, iOS, Android, Linux Windows, Mac, iOS, Android, Linux Windows, Mac, iOS, Android, Linux Windows, Mac, iOS, Android, Linux
  Website Bezoek PrivadoVPN Bezoek ProtonVPN Bezoek Hide.me Bezoek TunnelBear Bezoek Windscribe Bezoek Zoog VPN

  Wat is de beste gratis VPN?

  Na uitgebreid testen concluderen wij dat PrivadoVPN de beste gratis VPN-dienst van 2021 is. Andere goede free VPN-services zijn ProtonVPN, Hide.me, TunnelBear, Windscribe en Zoog VPN. Elk van deze VPN-aanbieders heeft weer unieke voordelen.

  Onze toplijst met gratis VPN’s kan als volgt worden samengevat:

  Hoe hebben we onze top 6 gratis VPN’s samengesteld?

  Ten eerste is het belangrijk dat er geen directe of verborgen abonnementskosten zijn. Gratis trials die automatisch omgezet worden in een betaald abonnement hebben we dus niet meegenomen in ons overzicht. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de genoemde aanbieders klantinformatie niet doorverkopen aan anderen.

  Tijdens het vergelijken van free VPN-diensten hebben we gekeken naar factoren als encryptie, datalimieten, snelheidslimieten, het aantal apparaten waar je de VPN gelijktijdig op kunt gebruiken en het aantal beschikbare servers. Gratis VPN’s hebben vaak een combinatie van beperkingen op het gebied van data, snelheid en serveraanbod. In de praktijk hoeft dit echter niet altijd een probleem te zijn. Wat de meest geschikte optie is voor jou hangt af van jouw persoonlijke wensen.

  Wil jij een VPN die snel werkt in Nederland? Kies dan een provider met een gratis pakket dat servers in Nederland aanbiedt. Wil je veel streamen? Dan zijn de hoeveelheid data en de snelheid belangrijk.

  In de rest van dit artikel volgt meer informatie over de gratis VPN-aanbieders uit onze top 6.

  1. PrivadoVPN – Beste gratis VPN voor Windows en Mac

  PrivadoVPN is de beste gratis VPN van dit moment. Het is een verrassende nieuwkomer met een uitstekende interface. Deze VPN is bovendien erg gebruiksvriendelijk.

  Feature Hoe dit zit bij PrivadoVPN
  Torrents Toegestaan
  Netflix USA toegang Ja, voor VPNGids lezers
  Gelijktijdige verbindingen per account 1
  Aantal landen met gratis servers 8 landen
  Datalimiet 10 GB per maand
  Snelheidslimiet Geen
  Encryptie AES 256-Bit
  Prijs Geheel gratis
  Website Bezoek de PrivadoVPN website

  PrivadoVPN belooft om je privacy te beschermen, en het lijkt erop dat deze VPN-provider daarin excelleert. We bekijken stapsgewijs de wapenfeiten en wat we goed én minder goed vinden aan PrivadoVPN.

  Er zijn verscheidene argumenten waarom deze gratis VPN als beste uit de bus komt. Ten eerste, PrivadoVPN werkt met Windows, Mac, iOS en Android. Daarbij heeft PrivadoVPN inmiddels een FireStick App gelanceerd, zodat deze VPN ook op een smart tv te gebruiken is.

  Als je via de links op deze pagina een gratis abonnement afsluit, zorgt PrivadoVPN er bovendien voor dat je abonnement werkt met Netflix. Dit is best een groot pluspunt voor een gratis VPN.

  Met PrivadoVPN is torrenten absoluut geen probleem. We probeerden zelf wat torrents te downloaden terwijl we verbonden waren met PrivadoVPN, en dat ging allemaal heel soepel. PrivadoVPN biedt onbeperkte snelheden zolang je binnen de maandelijkse 10 GB datalimiet blijft. Als je 10 GB maandelijkse data op is, kun je PrivadoVPN nog steeds gebruiken. We moeten wel opmerken dat je dan beperkt bent tot één server en 1 Mbit snelheden. Je bent wel nog steeds beschermd en geanonimiseerd.

  Bij de gratis versie van PrivadoVPN zijn er tal van serverlocaties om uit te kiezen: Nederland (Amsterdam), Canada (Montreal), Duitsland (Frankfurt), Frankrijk (Parijs), Groot-Britannië (Londen), Mexico (Mexico-Stad), Verenigde Staten (Chicago, Los Angeles, Miami, New York, Washington) en Zwitserland (Zürich). Daarmee scoort PrivadoVPN qua serverkeuze een stuk beter dan de gratis versies van ProtonVPN en Hide.me.

  PrivadoVPN heeft een aantal ’tekortkomingen’. Allereerst is er geen speciale Linux-app. Dus Linux-gebruikers kunnen beter voor een andere VPN gaan, zoals Windscribe. Ook kun je de gratis versie van PrivadoVPN maar op één apparaat tegelijk gebruiken. Afgezien daarvan presteert PrivadoVPN erg goed in onze tests.

  PrivadoVPN is op dit moment de favoriete keuze van onze redactie voor beste gratis VPN. PrivadoVPN heeft een mooie app, werkt intuïtief, is snel en gebruiksvriendelijk. Een verfrissende nieuwe speler en eentje om in de gaten te houden.

  2. ProtonVPN – Beste gratis VPN zonder datalimiet

  ProtonVPN is de bekendste gratis VPN van dit moment. Grootste pluspunt? Onbeperkte data en servers in Nederland en de VS.

  Feature Hoe dit zit bij ProtonVPN
  Torrents Niet toegestaan
  Netflix USA toegang Nee
  Gelijktijdige verbindingen per account 1
  Aantal landen met gratis servers 3 landen
  Datalimiet Geen
  Snelheidslimiet Geen
  Encryptie AES 256-Bit
  Prijs Geheel gratis
  Website Bezoek de ProtonVPN website

  ProtonVPN kan met recht een van de beste kosteloze VPN-diensten van dit moment genoemd worden. Deze populaire VPN-aanbieder uit Zwitserland biedt gebruiksvriendelijke software en goed beveiligde applicaties aan.

  Het gratis abonnement van ProtonVPN heeft geen datalimiet of snelheidslimiet. In vergelijking met andere gratis services is dit een groot pluspunt. Met name het ontbreken van een datalimiet is namelijk vrij uniek onder gratis VPN-services. Dit is wellicht de belangrijkste reden waarom ProtonVPN bij ons in de top zes staat.

  ProtonVPN werkt op vrijwel al je apparaten. De VPN werkt op Mac, Windows, Android, iOS, Linux en bepaalde routers. Ook dit is erg positief.

  De gratis versie van ProtonVPN heeft bovendien enkele servers in Nederland beschikbaar. Ook dit is een voordeel. Nederlandse servers zijn namelijk erg handig als je in het buitenland zit en met Nederlandse streamingdiensten wil verbinden.

  Ook al heeft ProtonVPN officieel geen snelheidslimiet, toch kan de verbinding soms behoorlijk traag zijn. Dit komt omdat er vaak veel mensen gelijktijdig gebruikmaken van de enkele gratis servers die ProtonVPN beschikbaar stelt. Je moet deze servers dus delen met een vrij grote groep gebruikers, waardoor je internetsnelheid soms flink afneemt. Op de ProtonVPN website staat dan ook dat de geboden snelheid van de gratis versie “gemiddeld” is. Ter vergelijking: bij het betaalde abonnement staat “hoog” als geboden snelheid. Ook de supersnelle servers, die tot 10 Gb/sec bieden, zijn alleen beschikbaar voor premium abonnees.

  Een ander nadeel is dat ProtonVPN Free geen torrent-verkeer ondersteunt. Dit betekent dat je niet kan downloaden via torrentsites als je verbonden bent met een gratis ProtonVPN-server. Jammer, maar voor wie wil torrenten, is een upgrade naar het betaalde pakket een optie.

  Hetzelfde geldt voor mensen die willen streamen. De gratis editie van ProtonVPN heeft namelijk geen geoptimaliseerde servers voor streaming. Een streamingsdienst als Netflix werkt dus niet goed met deze VPN. In ieder geval niet voor gratis gebruikers. Een hoopvolle kanttekening hierbij is dat het ons in het verleden wel af en toe is gelukt Netflix te streamen via de gratis ProtonVPN-servers. Misschien heb jij dus ook geluk.

  Als je een gratis ProtonVPN-account hebt, krijg je toegang tot servers in “slechts” drie landen: elf servers in Nederland, drie in Japan en negen in de Verenigde Staten staan tot je beschikking als gratis gebruiker. Maar het feit dat er zowel Nederlandse als Amerikaanse servers beschikbaar zijn, is uiteraard wel een voordeel voor Nederlandse gebruikers.

  De gratis versie van ProtonVPN kun je op één apparaat tegelijkertijd gebruiken. Je kan dit eventueel omzeilen door met verscheidene e-mailadressen meerdere accounts aan te maken. Zo kan je elk apparaat met een unieke ProtonVPN-account beschermen.

  Onze redactie vindt ProtonVPN de beste gratis VPN-dienst van dit moment. De beveiliging is in orde, wat ook blijkt uit onze uitgebreide test van de betaalde versie van ProtonVPN.

  3. Hide.me – Beste gratis VPN met het oog op klantenservice

  Een fijne gratis VPN waarmee je kan torrenten maar niet kunt Netflixen.

  Feature Hoe dit zit bij Hide.me
  Torrents Toegestaan
  Netflix USA toegang Werkte niet tijdens onze tests
  Gelijktijdige verbindingen per account 1
  Aantal landen met gratis servers 4 landen
  Datalimiet 10GB per maand
  Snelheidslimiet Geen
  Encryptie AES 256-Bit
  Prijs Geheel gratis
  Website Bezoek de Hide.me website

  Hide.me is een gevestigde naam in de VPN-markt. Deze provider biedt zowel een betaalde als een “free VPN” aan. Het gratis pakket geeft je toegang tot vijf servers in vier landen, waarvan één in Nederland, één in Canada, één in Duitsland en twee in de VS (West en Oost).

  Hide.me houdt geen logs bij. Dat betekent dat deze provider niets bijhoudt en opslaat over jouw internetgedrag. Dit is goed voor je privacy. Daarnaast biedt de dienst 24/7 klantondersteuning.

  Vroeger mochten mensen met de gratis variant van Hide.me niet torrenten, maar tegenwoordig mag je als gratis gebruiker wel torrents (anoniem) downloaden. Erg fijn, en duidelijk een meerwaarde ten opzichte van andere free VPN-diensten. Wees je hierbij wel bewust van de maandelijkse datalimiet van 10GB.

  Een ander voordeel is dat Hide.me geen snelheidslimiet heeft ingesteld voor gratis gebruikers. Wat we bovendien handig vinden is dat je Hide.me kan gebruiken op vrijwel alle apparaten. De VPN biedt ondersteuning voor veel besturingssystemen, onder meer voor Windows, iOS, Mac OS, Android en Linux.

  Hide.me free VPN werkt doorgaans niet met de Amerikaanse of Nederlandse Netflix. We hebben dit zelf getest in oktober 2021, en kregen helemaal geen Netflix-aanbod te zien. Netflix is de afgelopen periode een sterk offensief begonnen tegen VPN-gebruikers.

  Een ander nadeel van een gratis Hide.me account is de maandelijkse datalimiet van 10GB. Als je gaat streamen, ben je hier vrij vlot doorheen. Dan is de gratis versie van ProtonVPN mogelijk een betere optie. Je kan uiteraard ook voor een goedkope premium VPN kiezen, zoals NordVPN of Surfshark.

  Met de gratis versie van Hide.me kun je bovendien slechts één apparaat tegelijkertijd beschermen. Net als bij ProtonVPN kan je dit eventueel oplossen door meerdere accounts te registreren. Per apparaat waarop je Hide.me wenst te gebruiken maak je dan een account aan.

  Hide.me is over de hele linie genomen een prima gratis VPN-service. De datalimiet is niet ideaal, maar je krijgt nog steeds meer data per maand dan bij veel concurrenten. Bovendien is de grote plus van deze provider dat je met hun free VPN ook kunt torrenten.

  4. TunnelBear – Beste gratis VPN als je op zoek bent naar veel serverlocaties

  Roar! TunnelBear is een van de meer betrouwbare partijen voor een free VPN-verbinding.

  Feature Hoe dit zit bij TunnelBear
  Torrents Niet toegestaan
  Netflix USA toegang Werkte niet tijdens onze tests
  Gelijktijdige verbindingen per account 5
  Aantal landen met gratis servers 47 landen
  Datalimiet 500MB per maand
  Snelheidslimiet Geen
  Encryptie AES 256-Bit
  Prijs Geheel gratis
  Website Bezoek de TunnelBear website

  TunnelBear is in de eerste plaats een bijzonder goede gratis VPN-dienst. De interface is netjes en eenvoudig in gebruik. Bovendien is de visuele stijl uniek en herkenbaar. Ook is de website gemakkelijk te navigeren en installeer je de TunnelBear software snel en eenvoudig.

  De beveiliging en encryptie van TunnelBear zijn dik in orde. Verder heeft de gratis versie van TunnelBear geen snelheidslimiet.

  TunnelBear geeft je ook bij de gratis versie de mogelijkheid om uit hun complete serveraanbod te kiezen. Dit betekent concreet dat je meer dan 46 servers tot je beschikking hebt. Daarmee kun je onder andere kiezen uit servers in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Japan, Nederland en Italië. De meeste servers van TunnelBear staan overigens in Europa.

  Wij waren in staat verschillende online streamingdiensten – Hulu, BBC iPlayer, en YouTube – zonder problemen te kijken met TunnelBear. Alleen Netflix gaf een foutmelding wanneer we een film of serie wilden kijken.

  TunnelBear is beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS en Linux. Ook kun je de gratis versie op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken. Voor een gratis service is TunnelBear vrij goed, zij het met de nodige beperkingen. Mocht je de gratis versie willen downloaden, zorg dan dat je op hun site bovenin op “Pricing” klikt. Daar kun je het gratis pakket selecteren.

  Het allergrootste nadeel aan TunnelBear vinden wij persoonlijk de datalimiet. Je krijgt slechts 500 MB data per maand. In de praktijk gaan veel mensen hier snel overheen. Zeker om te streamen is dit heel weinig. Je krijgt de mogelijkheid om gratis 1GB aan je datalimiet toe te voegen, maar daarvoor moet je wel over TunnelBear tweeten. De vraag is of je dat wilt als gebruiker die waarde hecht aan privacy.

  De klantenservice is wat beperkt voor gratis gebruikers. TunnelBear zegt op zijn site dat betalende klanten “priority customer support” krijgen. Als betalende klant word je sneller en efficiënter geholpen wanneer je problemen hebt met TunnelBear. Wel reageert de klantenservice op Twitter, genaamd TunnelBear Support, vrij snel.

  Ook staat TunnelBear geen P2P-verkeer toe op hun servers, waardoor het downloaden van torrents via de servers van TunnelBear sterk af te raden is.

  De gratis versie van TunnelBear is heel erg goed, maar alleen als je weinig data verbruikt. Deze free VPN is bijvoorbeeld geschikt als je sporadisch een keer veilig wilt inloggen op een onveilig openbaar wifi-netwerk. Daarmee voorkom je dat je gegevens op dat moment in handen van een hacker vallen.

  5. Windscribe – Beste gratis VPN voor hoge verbindingssnelheden

  Leuke gratis VPN die werkt op vrijwel al je apparaten en besturingssystemen.

  Feature Hoe dit zit bij Windscribe
  Torrents Toegestaan
  Netflix USA toegang Werkte niet tijdens onze tests
  Gelijktijdige verbindingen per account Onbeperkt
  Aantal landen met gratis servers 10 landen
  Datalimiet 2GB – 10GB per maand
  Snelheidslimiet Geen
  Encryptie AES 256-Bit
  Prijs Geheel gratis
  Website Bezoek de Windscribe website

  Windscribe is een van de meer betrouwbare gratis VPN-diensten die wij de afgelopen jaren hebben getest. De beveiliging lijkt op orde, al kwam in juli 2021 aan het licht dat bepaalde servers niet meer waren geupdatet sinds 2018.

  Op welke operating systems werkt Windscribe dan precies? Nou, met alle grote besturingssystemen in principe. Denk aan Android en Windows, maar ook de besturingssystemen van Apple.

  De gratis versie van Windscribe heeft niet zoveel opties als de betaalde versie. Voor gratis gebruikers stelt Windscribe meerdere servers verdeeld over 10 verschillende landen ter beschikking. Toch zien we dit als een pluspunt voor Windscribe, omdat 10 serverlocaties voor een gratis VPN-provider best veel is. Daarnaast zijn de Windscribe servers erg snel.

  Een ander voordeel: je kunt Windscribe op zoveel apparaten tegelijk gebruiken als je wilt. Vrij uniek voor een VPN waar je niet voor betaalt.

  Deze provider heeft een datalimiet van 2GB per maand, maar als je een geldig e-mailadres doorgeeft en verifieert, dan krijg je in totaal 10GB. Onthoud dat je dan in feite ‘betaalt’ met je e-mailadres: jij geeft meer informatie over jezelf bloot en krijgt daar data voor terug. Dit blijven wij toch wat vreemd vinden. Waarschijnlijk is het verzamelen van e-mailadressen bedoeld voor marketingdoeleinden, zodat Windscribe je per mail kan benaderen om je te verleiden een betaald pakket aan te schaffen. Zelfs met 10GB ben je al snel door je data heen als je enkele avondjes per maand goed aan het surfen, downloaden en streamen bent.

  Over streamen gesproken, Netflix kregen wij niet werkend met Windscribe. Torrents daarentegen konden we probleemloos downloaden, volledig anoniem en met keurige snelheden.

  Een ander nadeel vinden wij de software van Windscribe. Binnen de app van Windscribe kun je weinig instellingen aanpassen. Als je op de instellingen klikt in de app word je vaak doorgestuurd naar je accountpagina op de website.

  Op het free VPN-pakket van Windscribe is eigenlijk weinig aan te merken. De snelheid is fantastisch, al zijn we over de datalimieten minder te spreken. Windscribe is ook niet geschikt voor liefhebbers van Netflix.

  6. ZoogVPN – Beste keuze voor FireTV

  Een gratis zero logs VPN-aanbieder waarbij je als gratis gebruiker een beperkt aantal servers en één gelijktijdige connectie krijgt.

  Feature Hoe dit zit bij ZoogVPN
  Torrents Toegestaan
  Netflix USA toegang Werkte niet tijdens onze tests
  Gelijktijdige verbindingen per account 1
  Aantal landen met gratis servers 3 landen
  Datalimiet 10GB – 50GB per maand
  Snelheidslimiet Geen
  Encryptie 128-Bit
  Prijs Geheel gratis
  Website Bezoek de ZoogVPN website

  ZoogVPN biedt verschillende beveiligingsprotocollen. Gratis gebruikers kunnen kiezen uit IKEv2 en OpenVPN. Betalende gebruikers hebben additionele protocollen tot hun beschikking. Maar voor de meeste gebruikers volstaan OpenVPN en IKEv2. Dit zijn prima protocollen voor respectievelijk veiligheid en snelheid.

  Deze VPN werkt op Windows, Mac, Android, iOS en Linux. Ook AndroidTV en FireTV worden ondersteund.

  Bij het testen van de gratis VPN-applicatie van ZoogVPN kwamen we erachter dat er zelfs een kill switch is! Een kill switch is een functie die je aan en uit kan zetten. Een kill switch zorgt ervoor dat je internetverbinding onderbroken wordt op het moment dat de beveiliging van de VPN onverhoopt wegvalt. De aanwezigheid van een kill switch is zeker een noemenswaardige functionaliteit, aangezien deze meestal niet aanwezig is bij gratis VPN’s.

  Het grote nadeel aan ZoogVPN op het gebied van veiligheid en versleuteling is dat de gratis versie slechts beschikt over 128-bit encryptie. Dit is bij de andere gratis VPN-providers AES 256-bit encryptie, een encryptiestandaard die vele malen moeilijker te kraken is.

  Waarom Zoog VPN er doelbewust voor kiest om hun gratis gebruikers een minder veilige verbinding aan te bieden is ons onduidelijk.

  Als je een gratis abonnement hebt lopen bij ZoogVPN, dan mag je slechts 3 servers gebruiken uit het servernetwerk. Het gaat hier om een Amerikaanse, Nederlandse en Britse server. Ook kun je de gratis versie op één apparaat tegelijk gebruiken. In dat opzicht verschilt ZoogVPN niet zo veel van de andere aanbieders in dit overzicht.

  ZoogVPN heeft een datalimiet van 10GB per maand. De datalimiet is op te hogen, maar daarvoor moet je betalende klanten aandragen. Voor elke betalende klant krijg je 5GB extra data, tot een maximum van 50GB per maand.

  De VPN-servers van Zoog VPN zijn redelijk snel, maar als de servers problemen hebben met de drukte, zijn de gratis gebruikers de eersten die dat zullen merken. Toen wij de gratis servers van ZoogVPN in januari 2021 testten, bleek bovendien Netflix helaas niet te werken. Ook andere streamingsdiensten ondersteunt ZoogVPN niet.

  Ook al prijkt ZoogVPN niet bovenaan ons lijstje, bedenk dat er meer dan 300 gratis VPN-diensten op de markt zijn. Het feit dat een aanbieder het tot onze top zes gratis VPN-providers schopt, betekent dat de service van hoogwaardige kwaliteit is. ZoogVPN kent wat beperkingen, zoals elke gratis product dat kent, maar het blijft een uitstekende VPN.

  Free VPN versus betaalde VPN

  Dit alles gezegd hebbende, blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn met gratis VPN-diensten. Een onderzoek uit 2017 onder ruim 300 gratis VPN-applicaties toonde aan dat veel gratis VPN’s niet goed werken of niet goed omgaan met jouw gegevens. Ze vragen bijvoorbeeld onnodig toegang tot allerlei gevoelige bestanden, zoals je contacten, je foto’s en sociale media. Sommige gratis aanbieders infecteren je apparaat zelfs met spyware en andere malware.

  Het blijkt ook dat veel gratis VPN-services in handen zijn van Chinese bedrijven. Je kunt dus vraagtekens zetten bij de intenties en veiligheid van deze zogenaamde ‘free VPN-providers’. Omdat we tegenwoordig met zijn allen non-stop online zijn, is het de moeite waard om je internetverkeer goed te beveiligen. Een VPN gebruiken is hier al een goede oplossing voor.

  Betaalde VPN-diensten hebben over het algemeen meer respect voor jouw privacy, en bieden een meer geavanceerde beveiliging en veel extra functies. Deze diensten zorgen er vaak voor dat je een snelle verbinding hebt, met meerdere personen tegelijk online kunt zijn en toegang hebt tot een groot aantal servers. Ook kun je zorgeloos films en series downloaden door onbeperkte bandbreedte en onbeperkte data.

  Veel van deze functies zijn bij gratis diensten niet beschikbaar. Daarnaast zijn betaalde VPN-abonnementen inmiddels erg goedkoop en hebben ze vaak een uitgebreide geld-terug-garantie.

  Bekijk voor meer informatie eventueel ons complete overzicht van de beste betaalde VPN-diensten van dit moment.

  Er zijn grote prijsverschillen in betaalde VPN’s. Zeker als je eigenlijk op zoek was naar een gratis VPN, kun je schrikken van de prijs van sommige premium VPN-providers. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een aantal premium VPN-aanbieders die een fantastische VPN-verbinding voor een zeer lage prijs aanbieden. Sommige goedkope VPN’s doen niet onder voor VPN’s met een hoger prijskaartje.

  Zo heb je voor een paar euro per maand bijna geen omkijken meer naar de beveiliging van je internetverbinding en data. Een goed voorbeeld van een top VPN die maar weinig kost, is Surfshark. Mocht je interesse hebben in zo’n goedkope VPN, dan raden we je aan om het volgende artikel eens te lezen:

  Gratis VPN’s zonder datalimiet

  Zoals je ongetwijfeld hebt opgemerkt, komen de meeste goede gratis VPN’s met een datalimiet. Omdat het onderhouden van VPN-servers en VPN-verbindingen geld kost, krijgen gratis VPN-gebruikers vaak een datalimiet opgelegd. Hierdoor kun je kennis maken met de VPN-dienst, zonder dat het de provider te veel geld kost.

  Er is in ieder geval één goede gratis VPN zonder datalimiet: ProtonVPN. ProtonVPN kent soms wat snelheidsproblemen, doordat alle niet-betalende gebruikers verspreid zitten over een klein aantal servers. Deze servers raken dus vrij snel overbezet, waardoor je snelheid naar beneden gaat. Op die manier probeert ProtonVPN het minder aantrekkelijk te maken om zijn gratis VPN-verbinding langdurig te gebruiken. Voor hogere snelheden heb je immers een upgrade nodig.

  Als de verminderde snelheid geen probleem voor je is (als je streamen met een VPN bijvoorbeeld totaal niet belangrijk vindt), kun je prima uit de voeten met ProtonVPN.

  Een groot nadeel van de datalimieten van gratis VPN’s is dat je meestal geen hele film of serie via je VPN kunt kijken. Als je bijvoorbeeld een online stream of zelfs Netflix probeert te kijken, zul je merken dat je na een uur of twee al aan je maandelijkse datalimiet zit. Zelfs als je geen last hebt van lage snelheden, is je kijkplezier dus maar van korte duur.

  Gratis VPN-aanbieders zonder snelheidslimiet

  Omdat de meeste gratis VPN’s een datalimiet hebben, zien deze providers vaak niet de noodzaak om ook een snelheidslimiet op te leggen. Een free VPN is dus vaak net zo snel als een betaalde VPN. Sommige gratis VPN’s kiezen ervoor om geen snelheidslimiet in te stellen, omdat hun gratis servers zodanig druk zijn dat de snelheid toch niet heel hoog ligt. Een snelheidslimiet is dan overbodig.

  Er zijn gelukkig providers zoals TunnelBear en Windscribe die relatief veel servers in hun gratis pakket includeren. Dit zorgt vaak voor een goede snelheid, ook al is de VPN-verbinding gratis. Zeker bij TunnelBear krijg je een uitstekende kijk in hoe hun betaalde abonnement werkt. Ze geven je namelijk toegang tot al hun servers.

  Gratis VPN-services voor al je apparaten

  Zo’n beetje alle goede gratis VPN’s hebben software voor de meest gebruikte apparaten. Dit betekent dat je de VPN gemakkelijk kunt installeren op zowel je computer als je smartphone of tablet. Sommige VPN’s hebben ook software voor minder bekende besturingssystemen. Zo kun je zelfs op Linux gebruikmaken van een gratis VPN.

  Gratis VPN voor je computer of Mac

  Veel VPN’s zijn compatibel met zowel Windows als Mac. Je kunt daarbij kiezen voor een gratis VPN die een applicatie voor je besturingssysteem aanbiedt, maar soms ook voor een gratis VPN in de vorm van een browserextensie.

  Sommige VPN’s zijn alleen beschikbaar als browserextensie voor bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox. Hierdoor beschermen ze niet alle activiteiten waarvoor je een internetverbinding nodig hebt, zoals bijvoorbeeld torrents downloaden en e-mailen via Outlook. Al het internetverkeer dat via je browser loopt, zoals bankzaken, wordt wél beschermd met een VPN-browserextensie.

  Voor verschillende besturingssystemen heb je verschillende VPN-software nodig. Zo is het voor Linux-gebruikers vaak lastiger om een VPN-verbinding op te zetten dan voor gebruikers van Windows of Mac. Het installeren van een VPN op Windows of Mac is meestal gewoon een kwestie van een programma downloaden en installeren, terwijl dit proces bij Linux vaak op een meer handmatige wijze verloopt.

  Gratis VPN voor iOS en Android

  Naast VPN’s voor desktop computers worden ook VPN’s voor smartphones steeds populairder. We doen immers steeds meer online met onze smartphones en verbinden dan vaak met een onbeveiligd wifi-netwerk. Hierdoor heeft een gratis VPN ook zeker meerwaarde voor smartphonegebruikers die vaak op pad zijn.

  Naast applicaties voor Windows en Mac hebben veel providers ook goede gratis VPN-apps voor Android als iOS. Alle VPN’s die we hierboven noemen in onze lijst met de beste gratis VPN’s hebben software voor zowel Android als iOS.

  Gratis VPN voor tablets

  Naast smartphones die draaien op Android of iOS, hebben veel mensen ook een iPad of Android-tablet. Het is erg eenvoudig om de gratis VPN-software van je Android smartphone of iPhone ook op je tablet te installeren en in te stellen. Dit gaat op dezelfde manier en is ideaal als je bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix op je iPad wilt kijken. Alle gratis VPN’s die we in dit artikel bespreken hebben software voor zowel iPads als Android-tablets.

  Free VPN voor Nederland en België

  In dit artikel hebben we er in het bijzonder op gelet dat de genoemde gratis VPN’s goed werken in Nederland en België. Daarom hebben we alle genoemde gratis VPN’s ook daadwerkelijk getest vanuit Nederland. Hierbij hebben wij gekeken of er stabiele en snelle verbindingen behaald konden worden met de beschikbare servers. De meeste gratis VPN-diensten hebben servers in Nederland. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken.

  Gratis VPN Serverlocaties
  PrivadoVPN Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Zwitzerland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk
  ProtonVPN Nederland, de Verenigde Staten, Japan
  Hide.me Nederland, de Verenigde Staten (Oost, West), Duitsland, Canada
  TunnelBear Alle 26 waaronder Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk
  Windscribe Nederland, Verenigde Staten, Het Verenigd Koninkrijk, Canada, Hong Kong, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Roemenië, Turkije
  ZoogVPN Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk

  Gratis VPN-diensten die je beter kunt vermijden

  Naast goede gratis VPN’s zijn er ook veel gratis VPN’s die erop uit zijn om je data te tracken en te verkopen. Sommige gratis VPN’s stellen zelfs je bandbreedte aan anderen beschikbaar, zodat zij gebruik kunnen maken van jouw internetverbinding. Andere (premium) gebruikers maken dan gebruik van jouw verbinding als ‘VPN-server’.

  Hieronder vind je een overzicht van enkele veelgebruikte onveilige gratis VPN’s. Ook vertellen we je waarom het gevaarlijk of onverstandig kan zijn om deze VPN-diensten te gebruiken.

  Gratis VPN Waarom je deze VPN beter niet kunt gebruiken
  Hola Hola stelt je verbinding beschikbaar aan betalende gebruikers, waardoor betalende gebruikers via jouw internetverbinding online kunnen gaan. Jouw IP-adres wordt zo mogelijk gekoppeld aan de verdachte activiteiten van vreemden.
  SuperVPN SuperVPN houdt data van je bij om samen met de autoriteiten te kijken of je je wel aan de DMCA (Digital Millenium Copyright Act) houdt. Als je een manier zoekt om anoniem te downloaden, kun je dus beter geen gebruikmaken van deze VPN.
  Psiphon Pro Psiphon Pro staat advertentiepartners toe om gebruikers te volgen en deelt gegevens met reclamepartners, andere partners en het moederbedrijf. Anoniem internetten is met deze VPN dus niet mogelijk.
  Touch VPN Touch VPN voegt cookies, Pixel Tags en Web Beacons toe aan je browser en deelt gegevens met derden.
  Betternet Staat adverteerders en andere partijen toe om gebruikersgegevens bij te houden.
  AnonyTun Staat adverteerders toe om cookies te plaatsen en gebruiksprofielen op te bouwen.

  Dit zijn overigens niet de enige gratis VPN’s die discutabele praktijken toestaan. Een groot aantal gratis VPN’s in de App Store of Google Play heeft geen duidelijk beleid met betrekking tot dataverwerking en dataretentie. Mocht je zelf zo’n VPN tegenkomen, pas dan altijd op. Ga er niet van uit dat je met zo’n VPN anoniem kunt internetten. Kom je een onbetrouwbare VPN tegen, laat dan een reactie achter onder dit artikel met informatie over welke VPN het gaat. Op die manier zijn andere lezers ook gewaarschuwd.

  Categories VPN

  Leave a Comment